Workshops

Je hebt helemaal geen voorkennis of opleiding nodig, wel wat durf en zin om aan de slag te gaan op jouw eigen en kunstzinnige manier, jouw ARTE.

De kunstenaar in jezelf

Basisworkshop

Elke deelnemer gaat op zoek naar de kunstenaar in zichzelf. Hiervoor gebruiken we creatieve middelen zoals verf, pastelkrijtjes, oliekrijtjes, klei, enz. Het doel van de workshop is om te laten voelen wat er in de persoon leeft. Iedereen kan zich uitleven op een blanco canvas, net zoals we als kind spontaan deden. Elke deelnemer kan na afloop zijn eigen creatie meenemen naar huis. Deze workshop kan als teambuilding worden gebruikt, maar het groepsproces staat hier niet echt centraal.

Duurtijd : 3 uurKostprijs: op aanvraag

Op maat: teambuilding

Voor een goede teambuilding is het interessanter om meerdere uren te voorzien. Ik kan op uw vraag en volgens uw specifieke wensen een workshop op maat aanbieden. De nadruk zal hier meer op het groepsproces liggen. Naast individuele opdrachten wordt er ook in groep gewerkt. U maakt de keuze voor individuele canvassen of een groepscanvas als eindresultaat. Als er binnen uw team bepaalde aandachtspunten of uitdagingen zijn, kan ik

die zeker in de workshop verwerken.

Duurtijd : te besprekenKostprijs: op aanvraag

Contacteer me voor meer informatie

Gedeelde creatie

Ouder-kind

In deze workshop ga je als ouder samen met je kind op een speelse manier aan de slag. We doen dit door een schrijfdans, samen schilderen op doek, werken met klei… Je leert elkaar aanvoelen op een creatieve manier en je gaat naar huis met een gezamenlijk werk. Deze cursus is ideaal om jouw kind op een andere manier te benaderen. Het kan je nieuwe inzichten geven en je band versterken. De workshop is specifiek voor één ouder en één kind. Als je aan de slag wil met meerdere kinderen, kies je voor het gezinsaanbod.

Duurtijd :3 uurKostprijs: op aanvraag

Gezin-partner

In deze workshop werk je samen als gezin of als koppel. We gaan op een creatieve manier elkaars grenzen zoeken en respecteren. Zo kunnen we elkaar opeen  andere manier ontmoeten. Door deze workshop kunnen patronen of uitdagingen duidelijker worden.

Duurtijd :3 uurKostprijs: op aanvraag

Contacteer me voor meer informatie

Creatief meditatief

Deze workshop heeft dezelfde invulling als de basisworkshop, maar vertrekt vanuit een andere invalshoek. Visualisatie en meditatie zijn hier belangrijke sleutelwoorden. In deze cursus gaan de deelnemers op zoek naar wat zich in henzelf aandient. Op een comfortabele manier staat iedereen bij zichzelf stil. Het individueel proces staat centraal en de groep biedt een ondersteunende functie.

Duurtijd: 3 uur of een reeks van meerdere dagdelenKostprijs: op aanvraag

Contacteer me voor meer informatie

Themagroep “anders bekeken”

Dit aanbod heeft betrekking tot een specifiek thema zoals echtscheiding, rouw, verlies, alleenstaand, alleenstaand ouderschap,… We gaan aan de slag met mensen die hetzelfde meemaken. Hier kan de groep ook verbindend en ondersteunend zijn.
We werken op een creatieve en alternatieve manier met ieders unieke ervaring. Dit gebeurt aan de hand van:

  • creatieve oefeningen: vetkrijt, pastelkrijt, klei, acrylverf, plakkaatverf, tekst, beweging, geleide visualisaties, meditatie
  • contact maken met wat er leeft, wat er zich nu aandient
  • allerlei oefeningen om tot rust te komen, tot jezelf te komen, om tot essentie te komen
  • speelse oefeningen: tekenen op muziek – experimenteren, groepsschilderij
  • oefeningen rond loslaten
Duurtijd: meerdere dagdelen van 3 uurKostprijs: op aanvraag

Contacteer me voor meer informatie